Få en analog hobby

Kategorier trends

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at det digitale fylder rigtig meget i vores liv. Mange af os arbejder til dagligt med computere og sidder foran skærmen i 7-8 timer om dagen alene på vores arbejde. Dertil kommer den ofte alt for megen tid vi bruger på at kigge på vores smartphones og tablets. Hvis du eksempelvis har en iPhone kan du på skærmtid, se hvor meget du bruger din telefon hver dag. Men pas på, du kan blive svært overrasket.

Skær ned for de mange indtryk

Det betyder også, at vi hver eneste dag udsættes for millioner af indtryk og rigtig mange af dem kommer digitalt. Vores hjerner er lavet til at arbejde. Den er dog ikke lavet til at arbejde på højtryk konstant. Den har med andre ord brug for hvile, ellers bliver den overophedet. Den skal have tid til at bearbejde de mange indtryk, den får fra højre, venstre forfra og bagfra.

At give hjernen en pause er derfor essentielt for din mentale sundhed. Det kan dog være svært at give hjernen en pause, medmindre man sætter den til noget andet. Netop derfor er hobbyer sunde, og især analoge hobbyer.

Det kan være at du skal i gang med at brodere, male, læse, strikke, bygge og male modelfly eller lave familiestamtræer. Det kan naturligvis også være, at det skal have en lidt mere aktiv vinkel. At have en hobby som inkluderer sport, er sundt af flere grunde. Det vigtigste er, at der et noget, hvor din hjerne kan slappe lidt af.

Holder stress på afstand

En af de gode effekter ved at få sig en hobby af den ene eller anden grund, er at det holder stress på afstand. Stress opstår, når virkeligheden overgår forventningerne. Altså når man ikke kan nå det man skal, og når hele ting begynder at hobe sig op og falde oveni hinanden. Hvis du går og er lidt stresset i hverdagen, kender du måske den ro det giver i kroppen, når det bliver fredag og du kan gå på weekend. Din hjerne har kort sagt brug for weekend, og oftere end i weekenden.