Guide: Sådan finder du de rigtige briller over nettet

Kategorier Uncategorized

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der findes masser af forskellige brillemodeller, som du kan købe, når du skal investere i nye briller. Der er mange former, stile og stel, som du kan gå efter, og det kan være vanskeligt at finde dem, der passer bedst til netop din hovedform. Din ansigtsform kan være med til at bestemme, hvilke briller du bør investere i.

Herunder følger en guide til, hvordan du køber briller over nettet – uanset, om du er på udkig efter solbriller, almindelige briller eller læsebriller. Hvis du vil være helt sikker på, at brillerne passer til dig, kan det være en god idé at kontakte din lokale optiker med henblik på at prøve forskellige modeller. Du kan finde optikere her.

Briller til rundt ansigt

Hvis du har en rund hovedform, kan du med fordel finde briller, der har markerede kanter. De vil passe godt til dit ansigt, hvis det har bløde former og er lige så bredt, som det er langt. Vælg briller med et rektangulært stel – eller briller med en firkantet form, der skaber kontrast til din bløde hovedform.

Briller til firkantet ansigt

Hvis du har en markeret kæbe og tydelige kindben, har du en firkantet ansigtsform. Her kan det være en fordel at kigge efter briller med en rund form, som er med til at bløde det ellers markerede ansigt op. Vælg briller, der er bløde i formen, ovale, runde eller har cat eye, som følger dine øjenbryn.

Briller til ovalt ansigt

Hvis dit hoved er mere ovalt, end rundt og firkantet, kan du typisk passe alle former for briller. Du kan eksperimentere, hvis du vil skille dig ud, men ellers er der ingen briller, der ikke passer til dit ansigt.

Briller til hjerteformet ansigt

Hvis dit ansigt er hjerteformet med blødekurver, og det er bredest nederst ved dine kinder, men gradvist bliver smallere omkring hagen, kan du med fordel kigge efter et firkantet brillestel. Det gør ikke noget, hvis den nederste del er afrundet. Et brillestel, som har en markeret ramme, kan hurtigt blive lidt for meget, hvorfor du gør klogt i at kigge efter briller med en mindre tydelig ramme.