Sådan holder du styr på dine digitale billeder

Kategorier Teknologi
fotos

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi lever i en digital tidsalder, hvor stort set alle vores ting er at finde digitalt. Vi korresponderer med venner og familie over internet og mobiltelefoner, vi får tilsendt vigtig post og vigtige dokumenter online, og vi har alle vores billeder og videoer liggende på elektroniske apparater. Før i tiden tog man altid billeder på et kamera, og før du kunne få lov til at se billederne, skulle du få fremkaldt filmen i en fotoforretning. Når alle billederne findes digitalt, kan det være svært at holde styr på sine billeder. Heldigvis er der flere løsninger til, hvordan du får styr på dine digitale billeder.

Lav elektroniske fotoalbums – og lav en kopi

Hvis du har alle dine billeder liggende inde i kamerarullen, kan det være rigtig svært at finde specifikke billeder, fordi alle billederne ligger det samme sted. Hvis du ønsker at få bedre styr på alle dine digitale billeder, kan det være en rigtig god idé at oprette forskellige fotoalbums, som kan hjælpe dig med at holde styr på billederne. Du kan eksempelvis lave mapper med billeder fra forskellige rejser, en mappe med familiebilleder og en mappe med skønne billeder af dit kæledyr. På den måde ved du altid hvor du kan finde de forskellige billeder, hvis du en dag skal vise dem frem. Når du inddeler billederne i mapper, kan det være en god idé at sortere i dem samtidig, så du ikke har 20 billeder liggende af det samme motiv.

Når du har fået sorteret i dine billeder og har inddelt dem i mapper, er det en rigtig god idé at lave en sikkerhedskopi af alle dine albums. Hvis du eksempelvis har alle billederne liggende på din telefon, kan du risikere at miste dem alle sammen, hvis din telefon går i stykker. Derfor bør du mindst have billederne liggende ét andet sted, så du er sikker på at have billederne, selv hvis din telefon skulle gå i stykker.

Print dem ud og lav fine fotoalbums

En anden måde at holde styr på dine digitale billeder på, er ved at printe dem ud. Det kan virke lidt oldschool at have alle billederne på print, men det er langt mere hyggeligt at vise billeder frem i et fotoalbum, frem for den lille telefonskærm. Ved at have de bedste billeder på print, er du sikker på at altid have billederne, selv hvis elektronikken fejler eller går i stykker. Du kan nemt få printet dine billeder ud derhjemme, det kræver blot en fotoprinter med patroner. Det er billigere og nemmere end at få fremkaldt billederne, og ved at printe dem selv, har du billederne med det samme.