Tag på ferie på Kykladerne

Kategorier Uncategorized

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De græske øer er et yndet mål for turister. Det gælder blandt andet øgruppen kendt som Kykladerne, og det forstår man udmærket godt. Først og fremmest er øerne bare enormt smukke med hvide sandstrande og blankt hav, og så er varmen også altid et plus for os danske turister. Derudover bærer mange af de smukke øer i Kykladerne dog også på interessant historie og spændende arkitektur.

Det er den slags, man vil sætte pris på, hvad end man bare godt kan lide græske helte og monstre eller vagt kan huske noget af det fra oldtidskundskabstimerne i gymnasiet. For eksempel er der den lille ø Mykonos, som i dag bedst er kendt for smukke strande og fedt natteliv.

Den bærer dog også en interessant rolle i græsk mytologi.

Drøm dig væk til mytisk tid

Ifølge myten er det nemlig netop på Mykonos, at den store kamp mellem himmelguden Zeus og kæmperne fandt. Ifølge myten er de mange store klipper, der omgiver øen derfor også forstenede kæmpelig. Det er altså den slags pudsige historier, man bliver mødt af, næsten hvor end man befinder sig i Kykladerne.

Hvad end man altså er taget til Kykladerne af historisk og mytologisk interesse eller bare gerne vil opleve strandene, kan man ikke lade være med at falde over sjove og fascinerende historier. Det er den slags, der kan få en til at drømme sig væk til en mytisk tid, hvor kæmper og himmelguder med tordenkiler blev regnet for virkelige på linje med alt andet.

Kykladerne har, med sine 220 øer, altså noget for enhver smag. Det er altså både muligt at få den klassiske turistoplevelse med strand og guidede ture, men det er også muligt at pakke kurven med hjemmelavede pandekager fra https://www.hurtigmums.dk/amerikanske-pandekager/ og gå på opdagelse for sig selv på nogle af de mindre kendte øer.