Vores bøger bliver digitale

Kategorier Digitalisering
Skærm pause

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi danskere er generelt meget glade for at læse, og vi læser i gennemsnit godt 14 bøger om året. Her er der naturligvis nogle der trækker dette gennemsnit gevaldigt op, men der er andre, der stort set ikke læser. En ting der har ændret sig meget, er måden vi læser på, eller rettere måden vi får bøger ind på.

Der er nemlig mange, der er begyndt at lytte til bøger i langt højere grad, end at vi læser. En af de ting der er stormet frem i løbet af den sidste håndfuld år er lydbøger. Flere og flere er nemlig begyndt at se lyset i at høre bøger. Det giver eksempelvis mulighed for at høre en bog mens man kører i bil eller cykler. Man får med andre ord mulighed for at høre bøger, hvor man ikke tidligere kunne.

Færre læsere?

Det store spørgsmål er så om det betyder, at der er færre der læser. Det er dog sværere at svare på, for der er nemlig mange der benytter det som et supplement til deres læsning. De hører altså bøger, hvor de ellers ville lave noget andet, og altså heller ikke læse. For disse betyder det ikke nødvendigvis at de læser mindre, faktisk tværtimod. En anden målgruppe er dem, der ikke tidligere læste, men med lydbølgernes indtrængen på markedet rent faktisk er begyndt at få opmærksomheden op for det.

Disse ville ikke have læst før, men vil rent faktisk have en større sandsynlighed for at begynde at læse mere i fremtiden, da de har fået øjnene op for hvad det er det skrevne ord kan, selvom man har lyttet til det og ikke læst det.